آیا از تاثیر برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی در میزان بهره وری اطلاع دارید؟ برای یادگیری صفر تا صد زبان انگلیسی در منزل چه برنامه جامع و مدونی را میشناسید؟ بهترین ساعت یادگیری زبان چه ساعتی است ؟ همه ما میدانیم که داشتن برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی فاکتور مهمی در پیشرفت ما محسوب میشود.
بنابراین حتی اگر در کلاس های خصوصی و یا گروهی زبان انگلیسی چه به صورت ترمیک و چه به صورت فشرده شرکت کرده اید، باید از برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان بهره بگیرید. تنها در این صورت است که میتوانید تخمین بزنید یاد گرفتن زبان انگلیسی چقدر طول میکشد
در این مقاله همراه ما در آموزشگاه زبان ایرانیان باشید تا در مورد بهترین ساعت یادگیری زبان انگلیسی و نکات مهم پیرامون یک برنامه ریزی منظم و مدون برای یادگیری و آموزش زبان انگلیسی با هم گفتگو داشته باشیم.
مهمترین نکات پیش از برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی
زمان از مهمترین عوامل برنامه ریزی یادگیری زبان
وقت و زمان در هر کاری معیار اولیه برای برنامه ریزی در انجام آن کار است. بعنوان مثال اگر قرار است برای آزمون آیلتس یا تافل آماده شوید، مهم است که چقدر زمان تا برگزاری آزمون باقی مانده است. بعبارتی میخواهیم بدانیم که قرار است در مجموع چقدر زمان بگذاریم تا به هدفمان که مثلا آمادگی برای آزمون آیلتس است برسیم.
فرض کنید این زمان برای فرد A دو سال، برای فرد B یکسال و برای فرد C تنها چند ماه است. طبیعتا نوع برنامه ریزی برای یادگیری زبان نفرات A، B و C با یکدیگر متفاوت است.
دورههای مرکز زبان ایرانیان: کلاس آنلاین زبان انگلیسی برای کودکان

بهترین ساعت برای مطالعه
شاید اغلب شما هم شنیده باشید که بهترین زمان مطالعه و یادگیری زبان هر فرد اغلب متناسب با عادتهای فردی اوست. مثلا اینکه عادت دارید صبح ها مطالعه کنید یا شبها بستگی به آمادگی ذهنی شما در آن ساعت روز دارد. اما در اینجا که بدنبال نکات مهم در برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی هستیم، بهتر است که نتیجه یک تحقیق مهم، در خصوص بهترین ساعت مطالعه زبان را با شما به اشتراک بگذاریم.
بخوانید تا بیشتر بدانید: بهترین کلاس زبان در تهران
اولین نتیجه تحقیق صورت گرفته بر روی 40 دانش آموز نشان داده است که خواب باعث ماندگاری و تثبیت تعداد واژگان بیشتری در مغز میشود. به نوعی خواب باعث میشود اطلاعات جدید در بازه زمانی بیشتری در ذهن شما بماند. پس اگر قبل از خواب لغات جدید را حفظ میکنید اثر بهتری خواهد گذاشت.

دومین نتیجه تحقیق نشان داد که افرادی که در تمام روزهای هفته به مطالعه میپردازند نسبت به افرادی که در روزهای خاصی مثل اخر هفته ها مطالعه میکنند، بازدهی بهتری در یادگیری زبان انگلیسی داشتند.
سومین نتیجه از این تحقیق نشان داد که ساعات اولیه روز برای یادگیری آموزش های سخت بهتر است. چرا که فرد استراحت خود را در طول شب انجام داده و حالا در بالاترین سطح هوشیاری قرار دارد. بدین ترتیب ذهن پذیرای آموزش های مشکل تر است.
بخوانید تا بیشتر بدانید: چگونه دایره لغات انگلیسی خود را افزایش دهیم
پس به شما پیشنهاد میدهیم که در برنامه ریزی زمانی خود ابتدا راحتی تان را در نظر بگیرید، سپس با توجه به نکات فوق بهترین زمان مطالعه و یادگیری را انتخاب کنید.
سطح فعلی شما در زبان انگلیسی
فراموش نکنید که برای ارائه برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی نمیشود یک نسخه یکسان را برای همه پیجید. چرا که ممکن است فرد A در سطح مبتدی باشد، فرد B در سطح متوسط و فرد C در سطح عالی باشد. حال مشخص است که نحوه برنامه ریزی این سه شخص با یکدیگر متفاوت است.
پس برای اینکه برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی خود را به نحو صحیحی انجام دهید، نباید خود را با دیگران مقایسه کنید. بعبارتی برنامه ریزی ها برای هر فردی متفاوت از دیگری است. در نتیجه بهتر است ابتدا سطح زبان خود را بشناسید و سپس از منابع متناسب با سطح خود نیز استفاده نمایید.

استفاده از کلاس یا خودآموز
شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که فکر میکنید بدون شرکت در کلاس زبان نمیتوانید خودتان استارت یادگیری زبان را بزنید. یا برعکس ممکن است برخی از شما نیز به صورت خودآموز در حال یادگیری زبان باشید. معمولا افرادی که تحت نظر استاد به یادگیری زبان میپردازند، در برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی باید با برنامه کلاسی شان هماهنگ باشند.
اما کسانی که به صورت خود آموز تمرین میکنند میتوانند به طور مستقل و متناسب با روحیات خود برنامه ریزی کنند. این افراد نیازمند برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی در منزل هستند تا از زمان خود بهترین استفاده را بکنند.
نکته مهم این است که یک استاد زبان انگلیسی میتواند در سرعت بخشیدن به یادگیری زبان انگلیسی شما کمک شایانی بکند.

روزی چند ساعت زبان بخوانم؟
مهم است که شما برای مطالعه زبان بدنبال چه هدفی هستید؟ آیا قرار است برای آزمون های بین المللی آماده شوید؟ آیا از زبان انگلیسی تنها در شغل و محیط کار خود استفاده میکنید؟ آیا قرار است برای یک مسافرت کوتاهی به کشور خارجی بروید؟ یا قرار است برای مدت طولانی مهاجرت کنید؟ همانطوری که میبیند اهداف مختلفی در ارائه یک برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی میتواند وجود داشته باشد.
چرا که اولا نوع منابع مورد مطالعه در هر یک از اهداف فوق با یکدیگر فرق دارد و ثانیا نوع کاربرد شما از زبان نیز در هر شرایطی میتواند با هم متفاوت است.
دوره های آموزش زبان آموزشگاه زبان ایرانیان: کلاس فری دیسکاشن آنلاین
به عنوان مثال، ممکن است از زبان انگلیسی برای ارتباط با مشتریان خارجی خود استفاده میکنید. در این حالت اگر ارتباط شما مکاتبه ای باشد، کافی است ابتدا مهارت رایتینگ (writing) خود را بهبود دهید. از طرفی ممکن است خود را برای آزمون تافل یا آزمون آیلتس آماده میکنید. در این حالت باید وقت بیشتری بگذارید.
زیرا لازم است هر چهار مهارت زبان انگلیسی یعنی اسپیکینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ خود را ارتقا دهید. بنابراین این هدف شما از مطالعه زبان است که تعیین میکند تا چند ساعت در روز نیاز به مطالعه زبان دارید.

نکته مهم دیگر سرعت مطالعه شماست. شاید تاکنون در مورد تندخوانی شنیده باشید، اصولا افرادی که علاقه به تندخوانی دارند، زمان مطالعه کمتری دارند. اما برخی تمایل دارند در آرامش و آهسته یک مطلب جدید را بیاموزند. بنابراین میتوان گفت که در برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی این فاکتور را فراموش نکنید که شما جزو کدام دسته افراد هستید.
اگر قصد شما از مطالعه زبان آمادگی برای آزمون های بین المللی آیلتس و تافل است بهتر است روزی بین 5 تا 8 ساعت زمان بگذارید. البته این موضوع بستگی به کیفیت مطالعه شما نیز دارد. اما اگر قصد شما از مطالعه زبان، یادگیری تدریجی و تسلط بر این زبان محبوب است بهتر است روی 45 الی 1 ساعت را در برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی خود قرار دهید.
چکار کنیم تا مطالعه زبان انگلیسی نیمه کاره رها نشود؟
ممکن است از خود بپرسید روش های برنامه ریزی روزانه یادگیری انگلیسی کدامند؟ یا نحوه برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان چگونه است؟ برای پاسخ به این سوال ها بهتر است به نکاتی که در زیر به آنها اشاره میکنیم توجه کافی داشته با
1- زمان مشخصی را برای مطالعه خالی کنید. برای اینکه برنامه مطالعه زبان خود را نیمه کاری رها نکنید، لازم است همواره برای کارهای خود الویت بندی کنید. به طور معمول کارهای روزانه ما به 4 دسته تقسیم میشوند. کارهای مهم و فوری، کارهای غیر مهم و فوری، کارهای غیر فوری و مهم، کارهای غیر مهم و غیر فوری.
بنابراین، نکته مهم برای این که عمل به برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی شما نیمه کاره رها نشود، این است که این کار را مهم و فوری در نظر بگیرید. شما نیازمند یک برنامه منظم و مدون برای یادگیری زبان انگلیسی در منزل یا کلاس زبان دارید.
2- ایجاد انگیزه و هدف را جدی بگیرید. انگیزه و هدف فاکتور بسیار مهمی است، که به ثبات انجام کارها کمک میکند. یکی از کارهایی که باعث تقویت انگیزه میشود، تصور مثبت و ارزشمند نسبت به اتمام آن فعالیت است. وقتی پایانی مثبت برای خود فعالیت خود در نظر بگیرید، طی کردن مسیر نیز برایتان راحتتر خواهد بود.

3- غلبه بر ترس های ناخودآگاه خود کنید. برخی ترس ها باعث تلقیتی مبنی بر عدم موفقیت خواهند شد. بنابراین تلاش کنید که ترس های نهفته در گوشه ذهنتان را پیدا کنید و آنها را دور بریزید. ترس از عدم موفق شدن، خود بهانه ای برای این است که برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی دچار اختلال شود و نیمه کاره رها گردد.
4- یاری گرفتن از دیگران را فراموش نکنید. همه ما در اطراف خود آدمهایی داریم که ما را دوست دارند. پس هنگامی که در مسیری قرار گرفتید که برایتان کمی سخت و دشوار بود از اطرافیانتان کمک بگیرید. بعنوان مثال اگر برای یادگیری دچار مشکل هستید از معلم زبان کمک بگیرید. این کار در نهایت باعث کمتر شدن فشار مطالعه زبان خواهد شد.
5- به حواشی نپردازید. این روزها حواشی اقتصادی جامعه ما بیشتر از هر زمان دیگری است. برای طی کردن کامل مسیر بهتر است به حواشی نپردازید و تا جای ممکن به برنامه ریزی خود پایبند باشید.
نکات تکمیلی را می توانید در این مقاله مطاله کنید. ما در این صفحه سعی کردیم نکات کاربردی برنامه ریزی برای زبان انگلیسی را ارائه کنیم. شما نیز تجربیات خود را با ما در بخش دیدگاه به اشتراک بگذارید. شاید تجربه شما راهگشای زبانآموز دیگری برای طراحی بهترین برنامه ریزی روزانه باشد پس از اشتراک آن در این صفحه دریغ نکنید.